Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@15:22:29 GMT

رشد منفی 5.2 درصدی اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۲۴۳۷

رشد منفی 5.2 درصدی اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ، همانند صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی هم بر این باور است که کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا سال سختی را سپری خواهند کرد و به طور متوسط رشد منفی 5.2 درصدی خواهند داشت.

این بانک می‌گوید سقوط قیمت نفت در بازار جهانی مزید بر علت رشد منفی سنگین‌تر برای کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا شده و باعث شده تا این کشورها رکود اقتصادی عمیق‌تری را نسبت به آنچه انتظار می‌رفت برای 2020 تجربه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بانک که قبلا پیش‌بینی کرده بود کشورهای خاورمیانه رشد منفی 1.1 درصدی را تجربه می‌کنند حالا می‌گوید که اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا برای سال جاری 5.2 درصد کوچکتر خواهد شد.

صندوق بین‌المللی پول هم هفته گذشته گزارش داد که کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا برای سال 2020 رشد منفی 5 درصدی را تجربه می‌کنند.

فرید بلحاج، معاون بانک جهانی در امور خاورمیانه و شمال آفریقا،‌ می‌گوید در گزارش بانک جهانی آمده است حتی قبل از بحران کرونا هم از دست رفتن پتانسیل‌های رشد اقتصادی ناشی از نبود شفافیت، مدیریت و نقش سنگین دولت در اقتصاد کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا روند اقتصادی این کشورها را معکوس کرده بود.

از یک طرف شیوع ویروس کرونا باعث شد تا تقاضای نفت در بازار جهانی کاهش یابد و از طرف دیگر قیمت نفت در بازار سقوط کرد.

این مسئله در کنار تبعات شیوع ویروس کرونا در منطقه یاد شده باعث شد تا از نظراقتصادی خسارت سنگینی به این کشورها وارد شود.

کسری حساب جاری کشورهای خاورمیانه برای سال جاری 4.8 درصد تولید ناخالص داخلی پیش‌بینی می‌شود و این در حالی است که رقم مذکور در اکتبر 2019 یک درصد بود.

پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که کسری بودجه در کشورهای خاورمیانه از 4.7 درصد سال گذشته به 10 درصد تولید ناخالص داخلی برای امسال افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خاورمیانه بانک جهانی آفریقا رشد کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا رشد منفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۲۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد

نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: هرچقدر پنجره تعامل کشور با دنیا کاهش پیدا کند، فرصت‌ها برای ارتباطات حوزه کسب و کار هم کاهش می‌یابد.

اخیرا کمیسیون اجتماعی مجلس طرحی پیشنهادی را مصوب کرد که طی آن روز‌های تعطیل هفته پنجشنبه و جمعه و روز‌های کاری هفته از شنبه تا چهارشنبه تعیین شود، اما برخی فعالان اقتصادی نسبت به این موضوع انتقاد داشتند. آنها معتقدند ایران در حال حاضر هم چهار روز کاری مشترک با دنیا دارد و اگر یک روز دیگر هم کم شود، ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می‌دهیم که عدد کمی در محاسبات اقتصادی نیست. البته این موضوع هنوز قطعی نیست و باید منتظر بررسی نهایی این قانون در صحن علنی مجلس باشیم.

در این رابطه شهاب جوانمردی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: در اصل فقط بحث ارتباط دو سازمان مطرح نیست، بلکه با توجه تفاوت‌های زمانی و برنامه‌های کاری، در موارد زیادی حتی تنظیم زمان جلسات مشترک هم دشوار است؛ به ویژه به این دلیل که معمولا کارمندان در سایر کشور‌ها در روز‌های تعطیل خود کار نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه اثرگذاری منفی تعطیل شدن روز پنجشنبه بر بحث تجارت بدیهی است، تصریح کرد: این اثرگذاری حتی در ارتباط با کشور‌های همسایه هم وجود دارد.

به گفته این عضو حتی اگر بانک‌ها در روز دوم تعطیلات فعال باشند باز هم بر تجارت خارجی اثر منفی دارد، گفت: در آن صورت یک روز به تعطیلات کشور اضافه شده، اما بانک‌ها و شرکت‌هایی که باید به آنها خدمات دهند باید فعالیت کنند و به کارمندان اضافه کاری پرداخت کنند که این خود یک هزینه اضافه است.

tags # تعطیلی ادارات سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی برای کشورهای گروه ۷ و بریکس در ۲۰۲۴