Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، با حضور عابدین خرم ، استاندار آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز، چندین مرکز و طرح فناورانه مهم از جمله دفتر نمایندگی پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه تبریز در جمهوری آذربایجان، بانک ذخایر ژنتیکی (فاژ) و مرکز هدایت شغلی و تخصصی کاریابی، فعالیت خود را آغاز نمودند.

صفر نصرالله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز در این مراسم ضمن تاکید برگسترش فعالیت های پژوهشی و فناورانه در راستای حل مسائل جامعه بعنوان یکی از راهبردهای دانشگاه تبریز اظهار کرد: دانشگاه تبریز از پتانسیل غنی فناورانه و پژوهشی برخوردار است و امیدواریم با حمایت مسئولان استان بتوانیم به صدور تکنولوژی و فناوری دانش بنیان به کشورهای همسایه مبادرت کنیم و با ارتقاء جایگاه بین‌المللی دانشگاه تبریز، شاهد نقش مؤثر دانشگاه در شکوفایی اقتصادی، صنعتی و اجتماعی استان آذربایجان‌شرقی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عابدین خرم، استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اکوسیستم فناوری استان یک موضوع مهم در عرصه تبادل تحقیقات با کشورهای همسایه و عملکرد بین المللی است، گفت: دانشگاه به عنوان بازیگر اصلی تبادلات علمی و فناورانه است و حلقه مفقوده در این زمینه، نبودن ارتباطات است و با مهیا شدن این ارتباط، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری می توانند ضمن صدور فناوری ایرانی به کشورهای خارجی، زمینه تبدیل فناوری به ثروت را فراهم کنند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سفر اخیر خود به جمهوری آذربایجان و درخواست همکاری فناورانه مسئولان آن کشور افزود: مسئولین جمهوری آذربایجان علاقمند به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان ایرانی برای بازسازی مناطق تازه آزاد شده جمهوری آذربایجان و ایجاد سه شهر هوشمند مبتنی بر فناوری روز هستند و این امر زمینه مساعدی برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در جمهوری آذربایجان فراهم نموده است.

جلال شیری معاون پژوهش وفناوری دانشگاه تبریز، آغاز بکار بانک ذخایر ژنتیکی فاژ برای اولین بار در خاورمیانه در دانشگاه تبریز را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم دانشگاه تبریز در عرصه فناوری نوین برشمرد و گفت: تکنولوژی جداسازی، تکثیر و استفاده در درمان بیماری ها بوسیله فاژها (نوعی ویروس علیه باکتری‌های بیماری زا) برای اولین بار در ایران و خاورمیانه توسط اساتید دانشگاه تبریز بومی‌سازی شده و این تکنولوژی به عنوان یک ساختار پدافند غیرعامل در برابر عفونت‌های مقاوم به درمان در دنیا مطرح و در اختیار معدودی از کشورها قراردارد.

افتتاح مرکز هدایت شغلی و کاریابی، افتتاح دبیرخانه علمی محیط زیست استان در دانشگاه تبریز و افتتاح مرکز مشاوره تخصصی در ذیل کلینیک جامعه و صنعت از دیگر رویدادهای مرتبط با پژوهش و فناوری در دانشگاه تبریز بود که با حضور استاندار و مسئولین دانشگاه، فعالیت خود را بصورت رسمی آغاز نمودند.

استاندار آذربایجان‌شرقی در حاشیه این مراسم از مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز بازدید کرده و با مدیران برخی از شرکت‌های دانش بنیان گفتگو و با محصولات  جدید تولیدی این شرکت‌ها آشنا شدند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فارس تبریز رئیس دانشگاه تبریز عابدین خرم محیط زیست جلال شیری اکوسیستم فناوری قره باغ استاندار آذربایجان شرقی شرکت های دانش بنیان جمهوری آذربایجان دانشگاه تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه

علی‌اصغر صادقی مجرد، نایب رییس دوم کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تولید و به تیراژرساندن محصولات دانش‌بنیانی به عنوان یکی از موضوعات مهم در مورد دانش‌بنیان‌ها، اظهار کرد: درصنعت نفت، تیراژ دغدغه مهم نیست به این دلیل که شرایط چاه‌های نفت با یکدیگر متفاوت است و به طور مثال برداشت در میدان مسجد سلیمان و مارون با هم تفاوت‌های عمده دارند.

تولید قطعات دانش‌بنیانی در بخش نفت ایده‌محوراست نه خدمت‌محور

وی ادامه داد: همچنین تولید قطعات در این بخش‌ها بیشتر ایده‌محور است نه خدمت محور. البته ممکن است به طور مثال یک شیر پالایشگاهی تولید شود که میزان معینی از دما و فشار را تحمل کند که البته تیراژی هم نه برای آن تعریف می‌شود و نه نیازی به تیراژ در آن وجود دارد و در این جا تنها یافتن آلیاژ مناسب اهمیت دارد.

متناسب با هر میدان نفتی نیاز به محصولات و قطعات یا پلیمر‌های متفاوت مورد نیاز است

وی افزود: در آن بخش‌هایی که بحث نرم‌افزاری و هوشمندسازی است یا نسخه بر اساس چاه و مخزن نفتی تعیین می‌شود، دانش‌بنیان‌ها می‌توانند براساس مسئله مشخص در میدان مشخص برای شرایط عملیاتی مشخص در پالایشگاه مشخص و در میدان مشخص، محصول یا ایده دهند و مانند سایر بخش‌های صنعتی نیست که به طور مثال کارخانه تولید ژل پلیمر، بحث تیراژ مورد نیاز باشد؛ بنابراین متناسب با هر میدان نفتی نیاز به محصولات و قطعات یا پلیمر‌های متفاوت مورد نیاز است.

مهمترین کار حمایتی از دانش‌بنیان‌ها رعایت قانون است

صادقی مجرد در مورد حمایت یا عدم حمایت از دانش‌بنیان‌ها نیز، خاطرنشان کرد: مهمترین حمایت رعایت قانون است. قانون حمایت از دانش‌بنیان‌ها قانونی جامع و کامل است که مشخص کرده است چه بستر‌ها و ساختاری برای رشد وجود دارد. اگر دولت در حمایت از دانش‌بنیان‌ها موفق بود که نتایج آن تاکنون به دست آمده بود، اما واقعیت این است که دولت قادر به حل مشکلات آنها نیست و البته به عقیده من وظیفه‌ای هم در این زمینه ندارد.

وی افزود: اگر شرکتی دانش‌بنیان باشد و به سازمان و پالایشگاه یا صنعتی وارد شد و توانست ایده‌ای ارایه دهد که نیاز به حمایت دارد نباید وارد مناقصه شود و خارج از مناقصه این خدمت را ارایه دهد.

صادقی‌مجرد ادامه داد: همچنین اگر قرار باشد که تولید باراولی توسط دانش بنیانی در قطعه یا محصولی برای اولین بار در ایران ارایه شود، باید تسهیلاتی در اختیار او قرار داده شده و تعیین شود که خرید تضمینی آن محصول انجام شود و در صورت عدم موفقیت نیز هزینه‌های انجام‌شده به او داده شود.

نایب رییس دوم کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: تسهیل اجرای قانون و تسهیل استاندارد‌ها از جمله حمایت‌های مهم از شرکت‌های دانش‌بنیان است. باید اجازه داد تا دانش‌بنیان‌ها، طرح خود را برای تولید ایده‌های خود ارایه دهند و با این شیوه بتوانند در به ثمررساندن تولیدات باراولی اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • همکاری دانش‌بنیان دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز