Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-بانک جهانی در خصوص تبعات اقتصادی حمله نظامی روسیه به اوکراین بر کشورهای فقیرتر خاورمیانه و شمال آفریقا هشدار داد که ممکن است این کشورها را با خطر بروز ناآرامی‌های اجتماعی مواجه سازد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آریا به نقل از یورو نیوز؛این مؤسسه مالی بین‌المللی روز پنج‌شنبه 14 مارس در گزارشی اعلام کرد که افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی در پی حمله‌ نظامی روسیه به اوکراین بر شدت نگرانی‌‌ها در مورد امنیت غذایی در کشورهای فقیر خاورمیانه و آفریقا افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک جهانی در آخرین به روز رسانی پیش‌بینی رشد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، «منا» اعلام کرد که فشارهای تورمی ناشی از کرونا ممکن است با تهاجم روسیه تشدید شود.

فرید بلحاج، معاون منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای بانک جهانی در این گزارش گفته است که «تهدید سویه‌های مختلف کرونا همچنان وجود دارد و جنگ اوکراین خطرات را به ویژه برای فقرا چند برابر کرده است.»

دیوید مالپس، رئیس بانک جهانی پیشتر گفته بود که جنگ روسیه علیه اوکراین یک واکنش زنجیره‌ای را در اقتصاد جهانی ایجاد کرده است به گونه‌ای که قیمت انرژی و مواد غذایی را بالاتر می‌برد، بدهی‌ها را افزایش و به طور بالقوه فقر و گرسنگی را تشدید می‌کند.

در گزارش بانک جهانی همچنین آمده که افزایش قیمت مواد غذایی ممکن است تأثیرات گسترده‌ای فراتر از افزایش ناامنی غذایی داشته باشد.

نویسندگان این گزارش بر این نظرند که افزایش قیمت مواد غذایی و رشد پایین در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا می‌تواند به بحران انسانی در کشورهای واقع در این مناطق منتهی شود.

کشورهای خاورمیانه و آفریقا به شدت به واردات گندم و کالاهایی مانند دانه‌های روغنی و خوراک دام و طیورمتکی هستند که روسیه و اوکراین دو منبع مهم تأمین این نیازها هستند.

بر اساس گزارش بانک جهانی، پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم در کشورهای نفت‌خیز خلیج فارس از حدود 1٫2 درصد در سال 2021 به 3 درصد در سال جاری میلادی و در کشورهای واردکننده نفت از 1٫4 درصد در سال 2021 به 3٫7 درصد در سال 2022 افزایش یابد.

رشد ناکافی و نامتوازن

در گزارش بانک جهانی همچنین آمده است که حفظ یارانه‌های مواد غذایی برای برخی از کشورها که واردکننده نفت هستند، به دلیل منابع محدودشان دشوار خواهد بود. این گزارش همچنین بر این نکته تأکید می‌کند که افزایش قیمت نفت می‌تواند اصلاحات را در این کشورها به تعویق بیاندازد.

با وجود این، بانک جهانی پیش‌بینی می‌کند که رشد اقتصادی در این منطقه در سال 2022 به 5٫2 درصد برسد که سریع‌ترین نرخ از سال 2016 است.

دانیل لدرمن، اقتصاددان ارشد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در گفتگو با خبرگزاری فرانسه با بیان اینکه منطقه به طور کلی تحت تأثیر نفت است، گفت که با این حال، رشد مورد انتظار «ناکافی و نامتوازن» است.

او در ادامه گفت: «ناکافی است زیرا تعداد زیادی از اقتصادهای منطقه همچنان از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه خود نسبت به وضعیتی که در سال 2019 و در آستانه همه‌گیری کرونا قرار داشتند ضعیف‌تر خواهند بود.»

لدرمن گفت: «نامتوازن است زیرا پیش‌بینی می‌شود که اقتصادهای در حال بهبود در سال 2022 از صادرکنندگان نفت باشند اما واردکنندگان نفت متضرر خواهند شد.

انتظار می‌رود نرخ رشد اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت به دلیل کنترل همه‌گیری کرونا، افزایش مورد انتظار در تولید نفت و قیمت بالای نفت به 5٫4 درصد برسد اما این موضوع برای کشورهای واردکننده نفت حداکثر 4 درصد خواهد بود.

او در ادامه هشدار داد که 11 اقتصاد از 17 اقتصاد منطقه خاورمیانه ممکن است تا پایان سال جاری به سطح پیش از همه‌گیری کرونا باز نگردند.

لدرمن گفت: «وقتی قیمت انرژی و مواد غذایی افزایش می‌یابد، به فقیرترین و آسیب‌پذیرترین افراد جامعه آسیب وارد می‌شود.»

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اوکراین آفریقا بانک جهانی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا افزایش قیمت درصد در سال مواد غذایی بانک جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۴۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو

امروز پنجشنبه نشست معاونان وزرای امور خارجه کشورهای عضو بریکس در مورد تحولات خاورمیانه در مسکو برگزار شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس امروز 6 اردیبهشت با دستور کار بررسی تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا آغاز به کار کرد.

به گفته سفارت ایران در مسکو، هیئت جمهوری اسلامی ایران به ریاست علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در این نشست حضور دارد.

روسیه که ریاست دوره‌ای گروه بریکس را در سال جاری میلادی (2024) برعهده دارد، میزبان این اجلاس است.

این نشست با سخنان میخائیل بوگدانف، نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز به کار کرد.

قرار است معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این نشست، مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره تحولات خاورمیانه در شرایط تداوم کشتار مردم بی‌گناه فلسطین از سوی رژیم اشغالگر قدس و تجاوزهای اخیر این رژیم به کشورهای منطقه از جمله به کنسولگری سفارت کشورمان در دمشق مطرح کند.

باقری قبل از حضور در این نشست با بوگدانف، معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مسائل مورد نظر گفتگو کرد.

باقری به روسیه سفر می‌کندنشست نمایندگان ملی بریکس در روسیه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاثیرات سلوکیان بر خاورمیانه: از تاثیر بر هنر و فلسفه تا مواجهه با شورش یهودیان
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو